BrushUp - kom i gang med at løbe

Løbetræning for begyndere og skadede løbere

Brush Up holdet kan hjælpe alle i gang med at løbe

Det eneste der kræves er, at du kan gå minimum 3 kilometer, og at du har et par løbesko på, når du møder op.

Vi har brush up træning hver søndag, hvor du træner dig op til at kunne løbe uden gå- pauser på en 5 km distance. Det kræver tålmodighed, og du går stille og roligt frem, i dit eget tempo og bestemmer selv hvornår du er føler dig parat til næste niveau.

Som den eneste klub i Danmark tilbyder vi begyndertræning på flere niveauer, hvor man kan starte op, præcist når det passer en, alle søndage, året rundt.

Træningen starter hver søndag morgen kl. 9:00 fra Rungsted Skole, Østre Stationsvej 1, Rungsted Kyst - ved området foran SFO'en .

Hvorfor løbetræning?

  • Du får mere energi i hverdagen og bliver gladere. Løb reducerer stress, og du sover bedre om natten.
  • Du får et stærkere immunforsvar. Dit stofskifte bliver højere. Du styrker hjerte, lunger, blodkar og knogler. Din hvilepuls og dit blodtryk bliver lavere.
  • Du forbrænder mange kalorier på kort tid. Du får trænet alle de store muskelgrupper. Du opnår større velvære og tilfredshed med dig selv og din krop.
  • Du kommer ud og får frisk luft og oplever naturen på alle årstider. Og i Hørsholm-Rungsted Løbeklub – HRLK - får du andre at dele oplevelserne med.

 

Tag det sværeste skridt...ud af døren

Begyndertræning på 3 niveauer

Træningen i Hørsholm Rungsted Løbeklub foregår på 3 niveauer. Først varmer alle niveauer op sammen, det tager ca. 10 minutter, da vi også prioriterer let styrketræning, af de mest relevante løbemuskler.

Efter de 10 minutters opvarmning, fortsætter vi samlet lidt endnu, idet vi starter med at gå og løbe i ultra korte intervaller á 15 til 30 sekunder. Nogle gange kan man se os i en form for ”gakkede gangarter”, idet vi her også træner høje knæløft og hælspark, hvilket alt sammen er med til at styrke vores løbemuskler og optimere løbet. Efter 3 minutter på denne måde, deler løberne sig på de ønskede niveauer.

Niveau 1

Niveau 1 løber i intervaller af 1 og højst  2 minutters varighed, hvert interval afbrydes af 1 minuts gang. Vi løber og går på denne måde ca. 3,5 kilometer i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med.

Når du kan klare niveau 1 træningen, fortsætter du på niveau 2.

Niveau 2

Niveau 2 løber i intervaller 2 til 5 minutters varighed, afbrudt af 1 minuts gang. Vi løber og går på denne måde ca. 3,5 kilometer i et stille og roligt tempo, hvor alle kan være med.

Når du synes niveau 2 føles for let, er du klar til niveau 3.

Niveau 3

Niveau 3 løber ca. 5 kilometer, afbrudt af 2 – 3 korte gå pauser, tempoet er stadig stille og roligt.

Når du synes niveau 3 er let, kan du løbe med Brushup 5 km holdet.

Her løber du 5 km uden pauser, stadig i stille og roligt tempo.

Hvornår skifter jeg niveau ?

Nogle er måske allerede klar til niveau 2, når de starter op, og har efter nogle uger arbejdet sig op til 5 kilometer holdet.  Det gælder mest for tidligere løbere, som måske har haft en vinterpause, eller som er vant til andre former for træning, og som allerede har en god grundform.

Andre der ikke allerede har en grundform fra anden træning,  starter stille og roligt op på niveau 1, og arbejder sig gennem de 3 niveauer, i deres helt eget tempo. Hvor lang tid man skal bruge er derfor umuligt at sige, det afhænger helt af udgangspunktet for den enkelte.

"Og det er netop dette der adskiller vores træning i Hørsholm Rungsted Løbeklub, fra alle andre løbetræningsprogrammerne.

Det at man er ny i løbetrænings sammenhæng, gør ikke at man er ens. Alle er forskellige, og har behov for at arbejde sig i form, i eget tempo. Presser man sig for hurtigt frem, er der alt for stor risiko for skader.  Vores niveau-delte træning,  er det tætteste man kommer på en personlig træner, hvor man samtidigt har glæde af sammenholdet og fællesskabet med andre løbere.

Ses vi på Søndag ?

Kom og prøv Brush Up

Du er altid velkommen til at komme og være med nogle gange, inden du bestemmer sig for, om du vil meldes ind i løbeklubben.

Brush up træning starter hver søndag fra Rungsted Skole på Østre Stationsvej lige overfor Rungsted Station.

Vi mødes ved området foran SFO'en kl. 9.00.

Det siger medlemmer om Brush Up holdet

 

Medlem af Hørsholm Rungsted løbeklub

Finn Larsen, Hold Brush Up

"Gode empatiske trænere, skønt område at løbe i, dejlige mennesker at være sammen med."

Kirsten Skjoldager, Hold Brush Up

"Jeg blev medlem af HRLK, da det tiltalte mig, at løbeklubben er på forskellige løbeniveauer – der er plads til alle.

Jeg meldte mig ind i klubben for at komme igang med at løbe fast nogle dage om ugen og for at løbe med andre, det sociale samvær. Man bliver glad og for mere overskud af at løbe."

Susnne Aabel, Brush-up

"Et offentligt foredrag, arrangeret af klubben, gav et så positivt
indtryk at jeg meldte mig ind. Jeg har nu løbet i klubben i 2 år, på Brush-up holdet.
På Brush-up har jeg stille og roligt kunne øge og forbedre mit løb i mit tempo.

Stemningen er rigtig rar og de frivillige trænere er opmærksomme og deler gerne ud af deres viden op området. Stort cadeau til dem.
Kan varmt anbefales hvis dit mål er 3 - 5 km."

Trænerne på Brush Up holdet

Følg os på facebook

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og følg med i alle aktiviteter og nye tiltag i klubben

Tak, du er nu tilmeldt Hørsholm Rungsted løbeklubs nyhedsbrev

Webdesign www.responso.dk | Copyright © Hørsholm Rungsted Løbeklub